utorak, 12. lipnja 2012.

U dva klika

Što to znači?

Da li netko ima posao za Vas? Ili recept kako ga naći?
Naravno da ima! 

Recept se zove: "u dva klika". 
Sastojci:
  • miš
  • računalo (kompjutor)
  • struja
  • internet veza

To je minimum koji morate ispuniti za ovaj recept, osim ako imate jedan od onih "smart phonea".
Stalno nam stižu novi različiti portali s istim poslovima, sličnim idejama, zaposlenjima, pitanjima, odgovorima na pitanja ili pokušajima davanja odgovora na pitanja.
Ponekad osvane nešto slično društvenim mrežama pa možemo i komunicirati, objavljivati svoje životopise, a poslodavci oglase za radna mjesta za koje im je potreban djelatnik.
Jedan od novijih portala koji su se pojavili je i portal „jabihposao.com“ tj. „ Ja bih posao“. To je jednostavno, ažurno i besplatno mjesto za pronalaženje i oglašavanje slobodnih radnih mjesta. Ne u RH nego u regiji, jer je portal negdje u BiH. Nekako bih rekla ništa novo, ali dobar je. Ako tražimo posao vrijedi baciti oko i na njega.
Na internetu danas je sve postalo „u dva klika“.
U „u dva klika“ možete postaviti oglas za posao ili životopis. Kažu da je jednostavno. Klik tu, klik tamo ...
Kad je nešto jednostavno, kažu  „u dva klika“, kad je nešto besplatno kažu u „u dva klika“, kad ne moramo pisati životopis ali se ipak trebamo registrirati do bi došli do nekog sadržaja kažu „u dva klika“, kad je nešto jeftinije nego inače kažu „u dva klika“. Klik tu, klik tamo, klik do ovog, klik do onog ...
Ali da bi došli do, makar samo jednog, klika, treba nam miš... i internet. Internet košta, pa nam trebaju novci. Do novca bismo mogli doći kada bismo se zaposlili ili ... ?
Tek tada možemo pričati o „dva klika“.
Znači preko zaposlenja do klika. Jednog ili dva, nebitno. Jer računi ne biraju i ne pitaju, struja, kompjutor, internet, klik, sve to košta.
Nekako mi se čini da se vrtimo u krug. Sve te stranice su odlične, neke genijalne, neke manje genijalne, ali trebaju klik, jedan ili dva, a za klik trebamo ... da ne počinjem ispočetka.