subota, 12. siječnja 2013.

Post no evil


Od prve sekunde prvog dana ove godine, stupio je na snagu novi Kazneni zakon koji nam daje neka drugačija i suvremena kaznenopravna ograničenja, pa u skladu s time i nova pravila ponašanja na internetu.

Osim toga, novi Kazneni zakon najstrožu poruku šalje seksualnim nasilnicima i kaže: “konite se djece, žena i slabijih”, a žrtve tretira obzirnije i humanije.

Sramoćenje, uvrede, klevete su i na računalnim sustavima i mrežama postale kazneno djelo. Prekršitelje tog novog zakona će se lupiti po džepu, a kažu da će novčana kazna bit će u skladu s primanjima.

Opet, oni koji će koristiti web tj. internet za poticanje mržnje ili diskriminacije završiti će u zatvoru. Kaznom do tri godine kaznit će se svi oni koji putem računala javno potiču ili učine dostupnim slike, letke i druge materijale kojima se poziva na mržnju ili nasilje.

Znači, nema diskriminacije ljudi zbog vjere, rase, etničke ili nacionalne pripadnosti, podrijetla, spola, spolnog opredjeljenja, boje kože, invaliditeta ili bilo kakvih drugih osobina.

Znači, molim lijepo, ako do sada niste, pripazite malo što radite, tipkate, linkate ili postate po webu.

U svakom slučaju "link or post no evil" ;