petak, 26. listopada 2012.

I tu i ovdje i tamo i internet svugdje


I ... što sam ono htjela reći? Pa, i iovo i iono i ilijevo i idesno ;)
Internet ili web nam konstantno donosi nove, fantastične servise i stranice koje mnogi nisu vidjeli, upoznali pa čak ni kliknuli na njih.
Pored nas nalaze se se razni portali i web stranice koje obrađuju teme iz raznih područja od umjetnosti, dizajna, i ilustracija do dnevnih vijesti, blogova i zanimljivosti.
Kako broj korisnika iz dana u dan rapidno raste, tako s njima raste i internet.  Nekad je to bio web 1.0. s Netscapeom i statičnim HTML stranicama, web formama i Britannicaonline enciklopedijom, pa je preko 2.0. s Googleom, XML-om i RSS-om, web aplikacijama i Wikipedije stigao do 3.0. s oglašavanjem, korisničkim angažmanom i korisničkim stvaranjem web-a, onih stvari za koje nisam sigurna da li je prijevod baš idealan, ali znam što se s njima radi ;) – widgets (dodaci),  drag & drop (povuci i ispusti) i potpuno mobilnog web-a.
Uglavnom, ono što nam je donio novi internet nemoguće je zapisati i opisati, ali donosim vam neke web stranice na koje sam naišla i koje biste trebali (čitaj htjeli ;) pogledati:

MUZIKA, UMJETNOST & GRAFIČKI DIZAJN 

TRAŽIMO? & NAĐEMO!
maps.live.com

ZNANJE & ZANIMLJIVOSTI

ONLINE IZVORI
INTERAKTIVNA KREATORSKA ISKUSTVA
ELEKTRONIČKA TRGOVINA (e-commerce)